Sport

Hein Van­hae­ze­brou­ck aan het eind van dit sei­zoen weg bij KAA Gent

Wat al een tijdje in de lucht hing, is vanmorgen werkelijkheid geworden. Hein Vanhaezebrouck verlaat op het einde van dit seizoen KAA Gent. De club en de trainer zelf hebben dat vanmorgen bekendgemaakt in een persmededeling en een open brief van Vanhaezebrouck. Daarin zegt de coach dat de beide partijen in onderlinge overeenkomst uit elkaar gaan. 

"Mijn hoofddoel is altijd geweest om de supporters gelukkig te maken. Ik wil hen bedanken, net als heel veel andere mensen in en rond deze club". Met die woorden opent Hein Vanhaezebrouck zijn open brief naar aanleiding van zijn vertrek als coach van de Buffalo's. Echt onverwacht is dat niet, want vorige week schreven heel wat kranten over een voorakkoord met Wouter Vranken en KAA Gent. Vanhaezebrouck zelf ging de vragen daaromtrent altijd uit de weg met de woorden " Ik zal wel communiceren als dat nodig is". En die tijd is nu gekomen. Hein was aan zijn tweede passage bezig bij de Buffalo's en zal de ploeg in 371 officiele wedstrijden gecoacht hebben. Het levert hem bij eigenaar Sam Baro de titel "Man van het Huis" op. Vanhaezebrouck gaf de Buffalo's waar ze al zo lang op gewacht hadden. Een beker en een titel. De viering op de bootjes is nog altijd het hoogtepunt in de clubgeschiedenis. Maar KAA Gent slaat nu een andere weg in, maar niet vooraleer Vanhaezebrouck en co er nog alles aan doen om voor de tiende keer op rij Europees voetbal te halen.

De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!