Sport

KAA Gent-Maca­bi Hai­fa zon­der supporters

2024-01-19 - KAA Gent-Macabi Haifa zonder supporters

De terugwedstrijd  van KAA Gent tegen het Israëlische Macabi Haifa in de conference league zal gespeeld worden zonder publiek. Dat heeft burgemeester Mathias De Clercq beslist op aangeven van de politie. Er zijn te veel aanwijzingen dat er om en rond en zelfs misschien in het stadion pro-Palestijnse protestacties gaan plaatsvinden. Om te vermijden dat het tot grote rellen komt zal de wedstrijd op  woensdag 21 februari achter gesloten deuren gespeeld worden.

Mathias De Clercq (Open Vld) – burgemeester Gent: "Onze politie schat de wedstrijd in al een hoog risicowedstrijd, gelet op de zeer gespannen situatie aan de Gazastrook. Het is ook zo dat onze KAA Gent arena een openstadion is , zonder buitenperimeter.  Wat de controle ook sterk bemoeilijkt. De politie verwacht echt ernstige moeilijkheden, zware problemen".

Er zou via verschillende sociale media al opgeroepen zijn  om aan en in het stadion te komen protesteren. Iets wat tot zware rellen kan leiden en de supporters in gevaar kan brengen. En ook sportief komen die schermutselingen de club niet ten goede. 

Mathias De Clercq (Open Vld) – burgemeester Gent: "Dat kan bijvoorbeeld ook een effect op het verloop van de wedstrijd. Bij een heel ernstig incident moet dan de wedstrijd stilgelegd worden. Als dat meer dan een half uur duurt dan is dat een forfait score voor de thuisploeg. Dus dat betekent dat we de wedstrijd met 0-5 zouden verliezen".

 

 

De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!