Sport

Mara­thon Woman’ Hil­de Dosog­ne ver­be­tert wereld­re­cord met 151e mara­thon op rij

Het is haar gelukt. Gisteren heeft Hilde Dosogne haar 151e marathon in evenveel dagen gelopen en daarmee zet de ultraloopster uit Lochristi een waanzinnig wereldrecord neer.

Dosogne is op 1 januari begonnen aan een onwaarschijnlijke uitdaging: een heel jaar lang élke dag een marathon lopen ofwel 366 keer ruim 42 kilometer. Haar wereldrecord is een eerste mijlpaal, maar Dosogne is dus van plan om nog tot 31 december te blijven lopen. Met haar actie zamelt de 54-jarige moeder van vier ook geld in voor onderzoek naar borstkanker. De teller staat intussen al op 18.000 euro.

Hilde Dosogne - Marathon Woman: "Het is fantastisch. Ik had wel veel volk verwacht, maar dit overtreft al mijn verwachtingen. 

Wat doet dat met jou, het gevoel, het besef, van nu dat wereldrecord in handen te hebben?

Hilde Dosogne: "Het is eigenlijk maar een eerste grote mijlpaal in het project, want het is wel de bedoeling om het volledige jaar te blijven lopen die marathons te blijven lopen, tot 31 december. Maar ik ben toch heel blij dat ik dit al bereikt heb."

Het is eigenlijk maar een eerste grote mijlpaal in het project, want het is wel de bedoeling om het volledige jaar te blijven lopen die marathons te blijven lopen, tot 31 december.

Hilde Dosogne - Marathon Woman
De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!