Sport

Mara­thon­wo­man Hil­de Dosog­ne wil 366 mara­thons lopen in 2024

2023-12-28 - Marathonwoman Hilde Dosogne wil 366 marathons lopen in 2024

De start van een nieuw jaar gaat vaak gepaard met goede voornemens, maar het ene is toch al straffer dan het andere. Elke dag een marathon lopen, dat is volgend jaar het doel van Hilde Dosogne uit Lochristi.

12 jaar geleden kreeg haar coach Stefaan Engels dat huzarenstukje voor elkaar met 365 marathons op een rij. Vanaf maandag 1 januari probeert Dosogne in zijn voetsporen te treden. Ze doet dat niet zomaar, met haar wereldrecordpoging wil ze ook geld inzamelen voor de strijd tegen borstkanker. Hilde is nog maar een tiental jaar aan het lopen. Van marathons ging het naar ultralopen. Zo werd de 54-jarige bio-ingenieur afgelopen zomer nog Belgisch kampioen op de 100 kilometer. Dit jaar liep ze ook voor de tweede keer de Spartathlon uit, een tocht van 246 kilometer van Athene naar Sparta. Nu staat ze voor een nog zwaardere opdracht.

De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!