Sport

VDK bank Gent is Euro­pees uitgeschakeld

2023-11-16 - VDK bank Gent is Europees uitgeschakeld

Het Europees volleybalavontuur voor de dames van VDK Gent zit er op. Het team van coach Stijn Morand verloor gisterenavond met 0-3  van het Kroatische Mladost Zagreb. De hoop op een stunt was nochtans groot, want VDK verloor de  heenwedstrijd in Kroatië nipt met 3-2. Een 3-0 of een 3-1 zege had voldoende geweest voor de kwalificatie in de CEV cup. 

Stijn Morand - coach VDK Gent: "Het was echt super nipt altijd, dat is het wat het zo zuur maakt. We maken die eerste set 2 foutjes te veel. En die twee foutjes waren op het einde… ’t ja ik kan eigenlijk. Het was zo nipt vandaag ook al zeggen de setstanden 3-0. Maar eigenlijk was zo nipt in cijfers, ik kan niks verwijten. We hebben er alles aan gedaan we waren goed voorbereid". 

Aan de steun van het publiek zal het niet gelegen hebben want heel wat spelers van KAA Gent kwamen supporteren. Hein Vanhaezebrouck en Sven Kums kwamen zelfs de eerste opslag geven. De eerste set verliep razend spannend, Gent kon tot 9-6 uitlopen, maar de set afmaken lukt niet. 23-25. In de tweede set doet VDK een ongelofelijke remonte, maar ook nu sneuvelen ze net voor de meet. 20-25. Als ook de derde set verloren gaat is de uitschakeling een feit. VDK kan zich nu volop concentreren op de competitie. 

Aziliz Divoux - kapitein VDK Gent: "Iedereen wil altijd winnen maar dit mag zeker niet blijven hangen voor de competitie want we hebben daar ook wel wat recht te zetten. Ik denk als we dit niveau tonen in de competitie dat we de punten kunnen gaan pakken en er rekening moet gehouden worden met ons".

 

De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!