Sport

Vijf jaar na fata­le val krijgt Bjorg Lam­brecht eigen fietslaad­paal in Knesselare

Het is intussen al bijna vijf jaar geleden dat Bjorg Lambrecht om het leven kwam na een fatale val in de Ronde van Polen. In Knesselare zijn ze hun wielerheld duidelijk nog niet vergeten. Gisteravond werd een speciale fietslaadpaal ingehuldigd ter nagedachtenis aan Bjorg Lambrecht. De paal staat naast de kerk, de plek waar vijf jaar geleden afscheid genomen werd van de talentvolle renner.

Kurt en Anje Lambrecht ouders Bjorg Lambrecht: "Goh, het is heel mooi. Weer een herinnering voor Bjorg. Mensen die met hun fiets naar hier komen kunnen hun fiets bijladen en tegelijkertijd zien ze nog eens Bjorg zijn prestaties en kunnen ze nog even mijmeren over hem. Hier lagen alle kransen op de dag dat Bjorg begraven werd. Daarom vonden wehet wel mooi om het hier te doen aan de kerk, ook niet ver van de begraafplaats van Bjorg. Om een blijvende herdenking te hebben".

De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!