vrijdag 14 juni
19°C
35 km

Milieuvriendelijke vloeren: gietvloeren

Mensen moeten meer aandacht besteden aan hun gebouwen, inclusief de vloer. Hoewel dagelijks onderhoud verplicht is, is het kiezen van de juiste vloer voor in huis cruciaal. Een epoxy giethars vloer is bekend. Mensen houden van de duurzaamheid en hygiëne. Dit type is vergelijkbaar met polyurethaanhars, dat ook populair is. Epoxyhars is bestand tegen zware belastingen, terwijl polyurethaanhars comfortabel en veerkrachtig is. Feit is dat je beide kunt combineren om een ​​betonlook te krijgen. Zo zijn er kwarts- en grind materialen. Maar is het wel veilig voor het milieu? Vanwege de hygiëne wordt de vloer als milieuvriendelijk beschouwd.

Over gietvloeren

Mensen houden van de gietvloer vanwege de hygiëne. Vloeistoffen dringen namelijk niet binnen omdat de vloer vuilwerend en vloeistofdicht is. Qua plaatsing maakt de vloer gebruik van een giet procedure. Het is dus geschikt voor elk oppervlak, ongeacht de afwerking. Het volgende voordeel is de uitstraling, die modern en strak is. Het is geschikt voor elke kamer, inclusief de keuken, woonkamer, hal of elke ruimte met veel verkeer. De vloer heeft ook een ultra glad oppervlak, zodat je gemakkelijk vuil, stof, haar en ander vuil kunt opmerken (dat maakt het gemakkelijk schoon te maken). Het aanbrengen van eventuele toplagen, inclusief het antislipproduct, is verplicht om de kwaliteit te verbeteren. Een ander voordeel is de afwisseling. Naast polyurethaan en epoxy gietvloeren is er nog een ander type beschikbaar: echt beton. Deze bestaat uit grind, steenslag en zand. Qua voordelen heeft het een unieke uitstraling en is het geschikt voor vloerverwarming.

Gietvloeren en het milieu

Meer mensen zijn zich bewust van het milieu en zouden milieuvriendelijke producten voor hun huis gebruiken. Gietvloeren zoals beton ciré zijn een uitstekende keuze omdat ze het milieu niet belasten. Hetzelfde resultaat geldt voor de epoxyvloer omdat deze geen schade aanricht als deze eenmaal op de vloer is aangebracht en droog is. Zorg er voor dat de coating volledig is opgedroogd voordat je het huis betreedt. In dit geval is het verplicht om te leren hoe je ervoor kunt zorgen dat gietvloeren milieuvriendelijk zijn. De eerste overweging is de bereiding of mix. Dit moet correct zijn. De sleutel is om de verhouding te volgen bij het mengen van de hars en de verharder voor een perfecte polymerisatie. Het goede nieuws is dat de fabrikant de instructies op het etiket van het product zal plaatsen. Bij het mixen is het gebruik van een handboor met een klopper verplicht. Een andere overweging is de productkeuze. Zorg ervoor dat je alleen een hars gebruikt met 100% epoxy vaste stoffen (als je epoxy gietvloeren op je huis wilt aanbrengen). Deze bevat geen oplosmiddelen of water. Daarnaast is het ook vrij van vluchtige organische stoffen, wat veilig is voor het milieu.

Gietvloeren: de toepassing

Gietvloeren, met name epoxyvloeren, zijn beroemd onder commerciële gebouwen en woningen. Deze vloer is duurzaam, milieuvriendelijk, economisch en esthetisch. Een ander voordeel is de veelzijdigheid omdat het geschikt is voor verschillende gebieden. Terwijl de meeste mensen het toepassen op hun garages, gebruiken anderen het voor andere plaatsen. Deze omvatten kelders, keukens, badkamers, patio's en commerciële ruimtes. Sommigen brengen ook epoxy gietvloeren aan in hun fotostudio omdat deze het natuurlijke licht beter weerkaatst.