woensdag 5 oktober
20°C
60 km

AVS Weekend

avsweekend.png

‘AVS Weekend’ staat voor boeiende en ontspannende televisie met een sterke regionale inslag. 

Presentatoren Sarah De Backer, Ellen Volders & Jeremy Vandoorne ontvangen wekelijks bekende en minder bekende gasten in de studio in Gent, voor een gezellige babbel. 
Daartussen worden verrassende reportages geweven én duiken we in de wereld van cultuur, toerisme, entertainment, beauty & lifestyle. 

Bekijk de afleveringen in onze AVS-THEEK.

Doe mee en win via AVS Weekend deze exclusieve arrangementen :

 1. Ga mee de koeien van de onderzoekskudde van ILVO melken en krijg alle uitleg bij het soort van onderzoek dat tegenwoordig in de melkveehouderij gebeurt.  
  Deze winnaar verwachten we ’s ochtends vroeg om 5 à 6 uur ter plaatste.  Hij/zij krijgt uiteraard werkkledij en laarzen van het bedrijf. (1 persoon)
   
 2. Ga mee in de varkensstal voederen, wegen, observeren voor de wetenschap… nadat je (een douche bij ons hebt genomen en van kledij bent veranderd).  (2 personen)
   
 3. Ga de kalfjes verwennen met hun melkfles, en leer vervolgens alles over hoe passend en precies het voederen van elke leeftijd van het rund gebeurt.
  En wat je voor het klimaat kan doen door klimaatslim te voederen. Een privé-rondleiding dus die eindigt in de Methaan-meetkamers en in de voederkeuken van de dieren. (2 personen)
   
 4. Vergezel de onderzoekers van pluimvee en observeer of kippen ook algen lusten en of de eieren anders smaken of een andere schaal hebben wanneer de voeding wordt aangepast.
  Algen worden momenteel uitgetest als een alternatief voor in Zuid-Amerika aangekochte soja. (2 personen)