vrijdag 14 juni
19°C
7 km

Leerlingen uit Huise maken een eigen Ensor

De leerlingen van het derde leerjaar uit de Vrije Basisschool de Hartepit in Huise hebben zich vandaag van hun meest kunstzinnige kant laten zien. De leerlingen schreven zich in voor de wedstrijd: Maak je eigen Ensor. `t Is dit jaar namelijk 75 jaar geleden dat de Oostendse kunstenaar James Ensor is overleden. 

De klas van juf Kathy uit de Vrije Basisschool de Hartepit in Huise verkeerde vandaag in opperste concentratie. De leerlingen probeerden dit schilderij van de Oostendse kunstenaar James Ensor na te schilderen. Ensor overleed 75 jaar geleden en was een grondlegger vam het Symbolisme. Speciaal voor het Ensorjaar werd er een wedstrijd in het leven geroepen: Maak je eigen Ensor. 

Rik Martin, voormalig leerkracht Plastische Opvoeding: "Het project is zelfproject van Ensor, met maskers, zoals hij altijd schilderde. maar wij hebben elk kind een kopje toegewezen uit dat fameuze schilderij en dat interpreteren ze allemaal op hun eigen manier.  - gezien ik ervan overtuigd ben als leraar plastische opvoeding, dat de spontaneiteit en de creativiteit van die kinderen zo nauw aanleunt bij de stijl van Ensor dat ik er van overtuigd ben dat zij een perfecte Ensor kunnen schilderen". 

En dat leek vanmorgen in Huise ook echt goed te lukken.

insluiten