woensdag 21 februari
10°C
153 km

100 jaar Gentse Zesdaagse voorgesteld

Over exact 6 dagen is het zover, dan loopt het Kuipke in Gent opnieuw vol voor de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Na een paar coronajaren belooft het opnieuw een echte feesteditie te worden, want de Zesdaagse viert zijn 100ste verjaardag dit jaar. Zowel bij de mannen, de vrouwen als de G-wielrenners is het deelnemersveld indrukwekkend. Maar de meeste aandacht zal natuurlijk gaan naar de Keizer van 't Kuipke Iljo Keisse. Hij wil in zijn laatste Zesdaagse nog één keer schitteren.

Op dinsdag 15 november mag Sir Bradley Wiggins de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent officieel op gang schieten. En er valt ook wat te vieren dit jaar, want de Zesdaagse bestaat 100 jaar..Zes dagen lang strijden de mannen voor de eindoverwinning. Op vrijdag en zaterdag rijden de vrouwen hun wedstrijden. Daarbij zijn de ogen vooral gericht op Lotte Kopecky en Shari Bossuyt. Op woensdag is het de beurt aan de G-wielrenners. Griet Hoet en Anneleen Monsieur pakten vorige maand nog dubbel goud op het WK in Frankrijk. Zij zetten nu een punt achter hun carrière en nemen afscheid van 't Kuipke. Bij de mannen zal het uitkijken zijn naar het duo Iljo Keisse en Jasper De Buyst. Voor het eerst rijden ze samen de Zesdaagse en wie weet kan Keisse zijn achtste eindoverwinning behalen. Het zou een mooi afscheid zijn voor de Keizer van 't Kuipke.

Iljo Keisse - 7-voudig winnaar Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent : "Ik word 40 jaar en ik ben niet meer beter geworden de laatste jaren. Het zal geen gemakkelijke opdracht worden. Iedereen verwacht dat we zomaar gaan winnen, net zoals Kenny zijn laatste gewonnen heeft. Maar zo eenvoudig is het niet. Kenny was op een heel hoog niveau op zijn laatste Zesdaagse. We gaan moeten zien hoe we ervoor staan na de eerste avond en dan hoe we de week overleven. Als we dan in een goede positie staan voor de finale, dan zal ik het zeker niet laten liggen. Als ik kans heb dan zal ik genadeloos toeslaan, maar als het niet zo is, dan kan ik er ook mee leven".

Wie de Lotto Zesdaagse live wil meemaken in 't Kuipke kan zich maar beter haasten, want de tickets zijn bijna uitverkocht. Maar geen nood als je te laat bent. AVS brengt tijdens de Zesdaagse dagelijks een speciaal magazine. Ook daar zal je de sportieve prestaties kunnen volgen, net als die van de AVS Cup, de vroegere oekomstzesdaagse.