11.11.11 deelt geld uit voor het Zuiden

11 november is traditioneel de dag waarop de 11.11.11-campagne haar hoogtepunt beleeft. Dit jaar voor de verandering zonder deur-aan-deuractie, maar wel met heel wat lokale acties. Tijdens de wekelijkse markt in Oudenaarde gingen vrijwilligers nepbriefjes van 11 euro uitdelen, met de vraag te investeren in een betere wereld.

11.11.11-sympathisanten deelden vanmorgen geld uit op de Markt van Oudenaarde. Geen echt geld, maar 11-eurobriefjes met bloemzaadjes. Als je ze plant, investeer je mee in de natuur. "Wij willen er ook een andere symboliek achter steken", vult 11.11.11-vrijwilliger Koen Browaeys aan. "Als je iets stort, eender welk bedrag, je investeert op die manier in een betere wereld."

Steun daarmee organisaties ter plekke
Voor die betere wereld, werkt 11.11.11 met verschillende organisaties in het zuiden, die gespecialiseerd zijn in specifieke hulpverlening. Zoals Nadine uit Libanon, die zich inzet voor de rechten van vluchtelingen. "Zij doet dat goed, daar hoeven wij ons niet mee te moeien. Maar anderzijds, dankzij de middelen die wij inzamelen, kan zij aan het werk."

Na anderhalf jaar
Marjan Beugnies is al tien jaar vrijwilliger, en staat met plezier op de Markt de 11-eurobriefjes uit te delen. Na anderhalf jaar stilte, is ze blij dat ze weer de straat op kan. En dan niet meer om deur tot deur te gaan, maar toch het verschil te maken. "Wij hebben het hier goed, wij hebben niets te kort. Er zijn zo veel noden in de wereld. Als ik op die manier mijn steentje kan bijdragen. Voor mij is dat het nodige om te doen. Om solidair te zijn. Ik vind dat heel belangrijk."