vrijdag 14 juni
19°C
1 km

Toerisme Vlaanderen lanceert podwalks in kasteel van Poeke

Aan het Kasteel van Poeke is vanmorgen een nieuwe app gelanceerd die je langs verschillende mooie plekjes in Vlaanderen gidst, de Podwalks. VRT en Toerisme Vlaanderen hebben de nieuwe app samen ontwikkeld. 

Podwalks neemt wandelaars mee op tocht langs een bepaald parcours. Je kan genieten van de natuur, terwijl je achtergrondinformatie over de omgeving krijgt. Televisiemaker Arnoud Houben, bekend van verschillende reisprogramma`s voor VRT, sprak de podwalks in. Het idyllische Kasteel Van Poeke in Aalter is een van de locaties die werd opgenomen in de nieuwe app VRT Podwalks die vandaag werd voorgesteld. Een podwalk, da`s luisteren terwijl je wandelt. Met je gsm in de aanslag en een hoofdtelefoon of oortjes wandel je rond en leg je een vastgelegd parcours af, tussen 3 en 6 kilometer. VRT en Toerisme Vlaanderen stelden intussen 5 podwalks samen, met als enige in onze regio de podwalk rond het Kasteel van Poeke.

Peter De Wilde, Toerisme Vlaanderen: "Het is een manier om te vertragen om te verstillen om alles tot jou te nemen, er is natuurlijk nog een andere manier, met een toeristische gids doen, met iemand waarmee je kan intrageren. Ook dat zou ik aanraden, maar de podwalk is een heel goeie eerste stap om op verkenning in het landschap te gaan, en geloof mij het is doenbaar, het is geen marathon dat je moet lopen,  maar je komt heel onverwachte zichtsassen en interessante weetjes te weten op die manier die je anders misschien echt zou missen".

Televisiemaker Arnoud Houben, die je misschien wel kent van de reisprogramma`s Dwars door de Lage Landen en Dwars door de Middelandse Zee, sprak de podwalks in. Hij neemt je mee op tocht en vertelt je intussen meer over de omgeving waarin je wandelt.

insluiten