donderdag 18 april
11°C
0 km

3 dagen SID-IN in Flanders Expo

Veel jong volk aan Flanders Expo  vandaag.  Want na corona kan het weer, de Sid-In of de Studie Informatie Dag beurs. Hogescholen maar ook overheidsinstellingen zoals politie en leger, proberen de laatstejaars secundair te overtuigen over hun verschillende studierichtingen of beroepsrichtingen. Nog eens fysiek samenkomen is zowel voor de scholen als de studenten een wereld van verschil.

Na 2 jaar online info opzoeken over studie- of beroepsrichtingen NA het secundair, kan het nu opnieuw in de beurshal van Flanders Expo.  Ondanks de grenzeloze info die er online te vinden is, blijkt zo een fysieke SID-IN beurs zeer belangrijk te zijn.

Sophie Speltens –  Onderwijs en Vorming Vlaanderen: "Er is persoonlijk contact, dat is echt een meerwaarde. Alle vragen kunnen hier gesteld worden. Het werkt ook drempelverlagend. Want leerlingen kunnen in overleg gaan met docenten, met studenten, met rolmodellen maar ook onderling, wat maakt dat ze stap sneller kunnen zetten"

Een menig die wordt gedeeld door verschillende standhouders op de beurs

Ewoud Boone – communicatie Odisee: "De Sid-In beurs is 2 jaar lang niet kunnen doorgaan, door corona. Het is online doorgegaan, het is toch niet helemaal hetzelfde. Je ziet het ook aan de reacties, iedereen is heel enthousiast, soms een beetje bedeesd, maar dat dat is ok. Ze hebben nog heel veel tijd om hun studie keuze te maken".

Ilse Baetslé – HOGENT: "Virtueel is het wat moeilijker om aan te voelen van waarnaar neig je en de juiste vragen te stellen. Hier om al die 6de middelbaars te zien en daarmee te kunnen babbelen is toch wel veel fijner".