Aalter hoopt op thuisvaccinaties vanaf 1 april

Het vaccinatiecentrum in Aalter draait vandaag op volle toeren, de 4 lijnen zijn  volledig benut.  Het gemeentebestuur wil echter meer. Het doel is en blijft de Aalternaren zo snel mogelijk te vaccineren.  Daarom maakt Aalter zich klaar om tegen 1 april de thuisvaccinaties op te starten.

Aalter begint  vandaag met de vaccinaties van de 89-plussers. In totaal passeren er  440 inwoners.  Maar de gemeente wil sneller werken. Volgende week komen er weer 440 vaccins binnen en daarom kijkt Aalter of de openingsuren van het vaccinatiecentrum moeten uitgebreid worden. 

Thuisvaccinatie vanaf 1 april ?

Aalter focust ook op de thuisvaccinaties. Wie om medische redenen niet in het centrum geraakt komt in aanmerking voor een thuisvaccinatie. Het is de huisarts die dat beslist.  Aalter brengt alles in gereedheid, en hoopt tegen 1 april te kunnen starten. Maar de gemeente is afhankelijk van de levering van de vaccins.

Extra vervoer

De Minder Mobielen Centrale wordt ook uitgebreid.  11 chauffeurs staan klaar om mensen naar en van het vaccinatiecentrum  te brengen. Mensen die lid zijn van de centrale krijgen die dienstverlening gratis, anderen betalen maximaal  5 euro. Het gemeentebestuur vraagt wel om eerst te kijken naar een familielid, een vriend of buur om je te brengen. Als dat niet lukt kan je de Minder Mobielen Centrale bellen.