Aalter krijgt een eigen binnenhaven

 De gemeente Aalter krijgt een eigen binnenhaven aan het bedrijventerrein Woestijne. Nog voor de zomer gaat de eerste schop in de grond en tegen volgend jaar moet de haven operationeel zijn. Door meer over het water te vervoeren, zullen er minder vrachtwagens rondrijden. De CO2-uitstoot zal dus verminderen. Bovendien is de haven goed voor de werkgelegenheid in Aalter, want volgens burgemeester Pieter De Crem zullen er jobs bijkomen.

Nieuwe jobs

Op het kanaal Gent-Oostende in Aalter zal het binnenkort wat drukker worden. De Vlaamse Waterweg gaat ter hoogte van het bedrijventerrein Woestijne een binnenhaven aanleggen. Er komt een kade van 120 meter lang met laad-en losinfrastructuur. Aalter wil een regionaal overslagcentrum worden voor onder meer bulk en containers. En dat vinden heel wat bedrijven interessant.

Niet alleen voor de werkgelegenheid zal de binnenhaven goed zijn. Er zullen ook minder vrachtwagens rondrijden en daardoor zal de CO2-uitstoot dalen. Vrachtwagens uit binnen- en buitenland zullen in veel gevallen niet meer nodig zijn. Het transport kan via het water gebeuren.