Arteveldehogeschool Gent gaat bouwen aan de Dampoort

De Arteveldehogeschool in Gent krijgt er een nieuwe campus bij aan Dok Zuid, dat is de buurt van de Dampoort. De hogeschool gaat er een campus bouwen voor zo'n 2.500 studenten en er komen ook 240 studentenkamers. De studenten uit de richtingen Onderwijs en Mens en Samenleving zullen er les krijgen. Het wordt ook een campus voor de buurtbewoners met een jeugdhuis en een buurtpark. De opening is gepland voor 2028. 

Met zo'n 15.000 zijn ze ondertussen, de studenten aan de Arteveldehogeschool in Gent. En, het aantal inschrijvingen blijft stijgen, dit jaar met 5,3 procent. Om dat stijgend aantal voor te zijn, bouwt de hogeschool aan een nieuwe campus. Die komt aan Dok Zuid, ter hoogte van de Dampoort. Er zal plaats zijn voor 2.500 studenten die onderwijs studeren of een van de sociale richtingen zoals sociaal werk of toegepaste psychologie. Allemaal studierichtingen die heel populair zijn en dus is een nieuwe campus op zijn plaats. 

Tomas Legrand, algemeen directeur Arteveldehogeschool: "Om diverse redenen, enerzijds is onze hogeschool groeiend en dat betekent dat je ook meer plaats nodig hebt. Anderzijds is het ook wel een keuze voor innovatie. Onderwijs is heel erg in beweging en wij willen eigenlijk ook bouwen aan infrastructuur die toch wat dichter staat bij de infrastructuur van de toekomst. De infrastructuur waarin je hogeronderwijs optimaal kan aanbieden met de context van vandaag en morgen"

Het gaat om drie gebouwen op de site; twee campusgebouwen en een blok met 240 studentenkamers. De twee lesgebouwen zijn verbonden met een passerelle. Er komen leslokalen, coworkingruimtes, lunchplekken en een auditorium. Bovendien komt er voor de buurt ook een buurtpark, een jeugdhuis en enkele commerciële panden. Artevelde zet in op duurzaamheid en dus ook wanneer ze een nieuw gebouw plaatsen. Het gebouw is voorzien van zonnepanelen en de toiletten worden doorgespoeld met regenwater.