dinsdag 21 september
18°C
38 km

Aspirant-brandweerman veroordeeld voor twee brandstichtingen

De Gentse rechtbank heeft vandaag een aspirant-brandweerman veroordeeld voor twee nachtelijke brandstichtingen in Zelzate. Nadien hielp de twintiger zelf mee met de bluswerken. Voor drie andere brandstichtingen werd hij vrijgesproken.

Veertig maanden celstraf met uitstel, het uitbetalen van duizenden euro's aan schadevergoedingen, een contactverbod met één van de slachtoffers en hij mag uiteraard ook niet meer werken bij de brandweer: dat is het verdict van de Gentse rechter. “De man stichtte branden in zijn eigen buurt om ze daarna zelf te kunnen blussen. De materiële en vooral mentale schade is groot.”

Paardenstal
De feiten gebeurden vorig jaar tussen mei en juli, altijd in de buurt van Zelzate. Vijf aangestoken branden, waaronder een paardenstal in de Sint-Stevenstraat. Het onderzoek leidde de politie naar een twintiger uit Zelzate, aan de slag bij Brandweerzone Centrum. De man bekende één van de feiten, maar hij wordt nu veroordeeld voor twee brandstichtingen. Voor de drie andere wordt hij vrijgesproken.