AVS is totaal verbaasd over nieuwe exploitatie voor TV OOST

De Raad van Bestuur van AVS Oost-Vlaamse Televisie kreeg vandaag het nieuws dat TV OOST haar exploitatieovereenkomst met De Buren heeft verlengd. De Buren wisselen wel van aandeelhouder. PLAZA NV, het bedrijf achter Eclips TV, is de nieuwe eigenaar. De vorige eigenaar, Mediahuis, had vorig jaar al laten weten de exploitatie van de regionale tv-zenders ATV, TV OOST, TV Limburg en ROB niet verder te zetten. 

Bij AVS is de verbazing groot. De voorbije maanden werden zeer positieve fusiegesprekken gevoerd tussen AVS Oost-Vlaamse Televisie en TV OOST. Beide zenders zouden samen dagelijks één Oost-Vlaams journaal brengen, iets wat ook door Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle, werd gesteund. Maar door deze nieuwe wending trekt het bestuur van TV OOST de stekker uit de verdere onderhandelingen. De nieuwe overeenkomst spreekt tot 2030. 

Deur blijft open  

AVS zet de eigen werking verder, maar wil de bruggen met de Oost-Vlaamse buur niet opblazen. “We zijn zeker bereid om nog verder met elkaar te praten, omdat we geloven in de kracht van één Oost-Vlaamse regionale zender. We zien wel wat de toekomst verder brengt. Intussen zullen wij vanuit Sint-Denijs Westrem het nieuws van de regio Gent-Eeklo-Oudenaarde verder blijven brengen zoals onze kijkers gewoon zijn”, aldus de gedelegeerd bestuurder van AVS, Sam Baro.