Bartenders in spé tonen hun kunnen

Elf studenten die een opleiding bartender hebben gevolgd in het Mariott Hotel in Gent , hebben vandaag laten zien wat ze de voorbije zes weken hebben geleerd. Dat gebeurde aan de hand van een toonmoment , waarbij  vrienden, familie en de verantwoordelijken van de toekomstige stageplaats waren uitgenodigd om te komen proeven. Want in de opleiding moeten de studenten ook een eigen cocktail in elkaar steken.

Zoek niet naar de naam van deze cocktail want het is een geheel eigen creatie van één van de bartenders die 6 weken lang een opleiding heeft gevolgd. Daarin moest de cursist ondermeer een eigen cocktail creeeren. Marwan zat vroeger in de sales en als hobby hield hij zich bezig met de horeca. De opleiding die Diageo, Horeca Forma, Stad Gent en VDAB aanbieden, greep hij aan om in de toekomst van zijn hobby een beroep te kunnen maken.

Marwan Khan – bartender: "Ik wou eigenlijk mijn kwaliteiten ook verbeteren achter de bar. De bedoeling is dat ik een hele bar met heel veel zelfvertrouwen kan runnen. Als ze spreken over wijnen, bieren, cocktails dus het hele gebeuren, dat ik  een bepaalde expertise heb. In plaats van gewoon bier tappen".

De cursus bartender is dan ook  meer dan alleen maar wat dranken uitschenken. 

Joris Rutsaert - Horeca Forma: "In deze opleiding die 9 weken duurt gaan de cursisten 6 weken training krijgen in groep, over koffie, bier, wijn, cocktails, mocktails, wijn. Een heel assortiment aan drankenkennis daarnaast gaan ze ook zaaltraining krijgen  en ook training over gastvriendelijkheid. Na die 6 weken zijn er 3 weken stage.