Bassevelde is klaar voor de U13 CUP

Voetballiefhebbers kunnen dit weekend terecht in Bassevelde bij Assenede. Daar strijden de jeugdspelers van verschillende topclubs voor de U13 Cup. Het tornooi is al aan zijn 26e editie toe en wordt ook wel de Champions League van de U13 genoemd. Van over heel de wereld komen scouts toekomstige topspelers bekijken. Onder meer Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois speelden ooit wedstrijden in Bassevelde.

De velden liggen er perfect bij, de tenten zijn opgezet en de eetkraampjes staan klaar. Bassevelde is klaar om enkele topclubs van het jeugdvoetbal te ontvangen. Juventus, PSV, West Ham United en ook enkele Belgische clubs strijden dit weekend voor de U13 Cup. Maar wat kan je nu verwachten van dit tornooi?

John De Pauw - voorzitter U13 Cup: "Oh spektakel. Mensen die het nog niet kennen, krijgen hier een soort Vlaamse kermis. Niet alleen op de velden, maar ook ernaast. Er zijn veel mogelijkheden. Kinderen hebben hier hun amusement, er is een speeldorp. Kortom, er is voor ieder wat wils".

De U13 Cup in Bassevelde is al aan zijn 26e editie toe en is intussen een gevestigde waarde. Dit weekend zal er opnieuw heel wat talent rondlopen in het Meetjesland. Rode Duivels als Kevin De Bruyne, Youri Tielemans en Thibaut Courtois speelden ooit wedstrijden op deze velden. Verschillende clubs uit binnen-en buitenland sturen scouts naar hier om toekomstige sterspelers te ontdekken.

John De Pauw - voorzitter U13 Cup: "Er komen scouts uit Engeland, Frankrijk, Italië. Onze omliggende landen zijn hier zeker aanwezig. Dat merken we elk jaar. Er zullen toch wel 50 of 60 scouts rondlopen op zoek naar het grote talent".