maandag 8 augustus
26°C
46 km

Baudelohof weer geopend

Twee jaar, zo lang hebben de werken geduurd in het Baudelohof. Het park is nu bijna met de helft groter en de Baudelokaai is verlaagd zodat het deel uitmaakt van het park. Sinds gisteren is het park weer open.

In september 2020 begonnen de werken aan het Baudelopark, zoals het Baudelohof officieel heet. Vandaag is het maar liefst 44 procent groter. Er is meer groen, er zijn nieuwe wandelpaden en de speelkoer van het Secundair Kunstinstituut Ottogracht maakt buiten de schooluren deel uit van het park.

44 procent groter
“Een park in het hart van de stad in één klap 44 procent groter maken, dat gebeurt niet elke dag,” vertelt Astrid De Bruycker. “De Baudelohof heeft het nu allemaal: nieuwe, jonge beplanting en oude, majestueuze bomen, een wijs sportveld en zalig veel plaats om te flaneren en te verpozen. Nu eerst Gentse Feesten, eind deze zomer komen er nog zitbanken en een grote speeltuin bij.”

Gentse Feesten
De Baudelokaai kreeg een verlaagde kade en maakt nu deel uit van het park. Een nieuwe plek aan het water, toegankelijk voor iedereen. En mooi op tijd klaar dus voor de Gentse Feesten, al moet er nadien wel nog wat verder worden afgewerkt.