dinsdag 5 maart
10°C
198 km

Beerveldse graaf trekt naar Oekraine met hulpgoederen

Met het vliegtuig naar de Estse hoofdstad Tallinn en dan met een konvooi van 8 voertuigen naar Kiev in Oekraïne. Dat is de avontuurlijke tocht die graaf Renaud de Kerchove de denterghem uit Beervelde binnenkort te wachten staat. De eigenaar van het Park van Beervelde kwam in contact met North Atlantic Fellas Organisation, kortweg NAFO, een organisatie die fondsen en goederen verzamelt voor de Oekraiense militairen. De graaf voelde het meteen kriebelen en vertrekt op 7 februari om persoonlijk de hulpgoederen naar Kiev te brengen.

Hij ziet het al helemaal zitten, graaf Renaud de Kerchove de Denterghem uit Beervelde. Op 7 februari stapt hij met een bagage vol hulpgoederen het vliegtuig op naar Tallinn in Estland en van daaruit gaat het met een konvooi pick-uptrucks richting Kiev in Oekraïne. Het is een initiatief van de sociale mediabeweging North Atlantic Fellas Organisation, die Renaud ontdekte op Twitter.

Groot avontuur

Want een avontuur wordt het zeker voor de 74-jarige graaf, die ook zelf achter het stuur zal kruipen voor de tocht van bijna 1700 kilometer van Tallinn naar Kiev. Maar over zijn veiligheid maakt hij zich geen zorgen.

graaf REnaud de Kerckhove de Denterghem
"Nee, ik heb geen schrik. We doen het met mensen die het al gedaan hebben en ik heb de indruk dat we de baan zullen volgen die alle militaire konvooien volgen en ik heb de indruk dat dat de meest beschermde baan van Europa is. Ik reken op de patriots om die trajecten veilig te maken."