vrijdag 1 december
0°C
70 km

Bewoners Pantserschipstraat voelen zich opgesloten in hun eigen straat

De bewoners van de Pantserschipstraat in Gent zitten met de handen in het haar. Sinds vandaag is de wegcode er aan gepast en dat zorgt voor nog meer problemen dan er al waren. De straat wordt gebruikt als sluikweg en krijgt dan ook alle vrachtvervoer over zich heen. Met de nieuwe verkeersregeling moeten ze bovendien zelf kilometers omrijden om hun huis te bereiken. De bewoners van de Pantserschipstraat voelen zich gevangen en vooral genegeerd.

Vanochtend in de Pantserschipstraat. Vrachtwagens rijden onophoudelijk vanuit de Zeeschipstraat via de Pantserschipstraat richting Rieme en Langerbrugge. Nochtans is deze straat sinds vandaag alleen nog toegankelijk voor plaatselijk verkeer en wordt zwaar vervoer geweerd en omgeleid. Aan het andere uiteinde van de straat is eenrichtingverkeer ingevoerd en mag alleen de Lijnbus er nog in. Een maatregel die voor de zoveelste keer voor ongenoegen zorgt bij de bewoners.

Jo Verberckt, bewoner Pantserschipstraat: "U ziet het zelf, vrachtwagens mogen hier eigenlijk niet meer doorgaan maar toch blijven ze doorkomen. Dat is een beetje onze frustratie. Wij weten niet meer bij wie we terecht moeten, ge hebt de Waterwegen, de dienst mobiliteit en de stad, allee, iedereen schuift de verantwoordelijkheid van zich af".

Ze blijven niet alleen zitten met het sluikverkeer, zelf raken zij als bewoners niet meer in hun straat zonder een overtreding te begaan of een gevaarlijk maneuver uit te voeren of… meer dan 7 km rond te rijden.

Jo Verberckt, bewoner Pantserschipstraat: "Wij moeten dus kilometers rond rijden en we moeten dan ook op de R4 terecht komen. Nu met die veranderingen gaat die R4 die al vlot vol zit, die gaat nog voller zitten".