Bib Lievegem organiseert grote boekenverkoop

De bibliotheek van Lievegem verkoopt vandaag en morgen duizenden tweedehandsboeken. En ze hebben daarvoor een uniek concept bedacht. Ze verzamelden alle afgevoerde boeken van de drie filialen in het cultureel centrum van deelgemeente Waarschoot . Voor amper 5 euro kan je er tot 50 boeken gaan ophalen. En je zal er wel niet van opkijken, het is een groot succes. 

Justin Vandierendonck, bib Lievegem: "Vandaag hebben we de waanzinnige boekenverkoop georganiseerd. We hadden 4 jaar vol met afgevoerde boeken in onze bibliotheken en  onze magazijnen en kelders puilden over.  En toen dachten we na met de drie bibliotheken om de boeken een tweede of derde leven te geven, en toen hebben we  beslist om een grote waanzinnige boekenverkoop te houden en we wilden dat er zoveel mogelijk gekocht werd dus we hebben een uniek concept, je mag zoveel mogelijk boeken meenemen als je kan dragen en je betaalt 5 euro"

En dat concept slaat duidelijk aan. Het is nog geen middag en er gingen al meer dan 300 pakketten de deur uit.

We hebben van alles, we hadden magazines, we hadden DVD s, non fictie, volwassenenfictie, kinderboeken maar ik heb al gehoord dat de kinderboeken heel populair zijn en dat al heel wat kinderboeken weg zijn.

Morgen worden de restanten verkocht.