zaterdag 15 juni
18°C
6 km

Blijft KFC Eeklo aan de Zandvleuge voetballen?

Zal er in de toekomst nog worden gevoetbald op de terreinen aan de Zandvleuge in Eeklo? Daar bestaat voorlopig nog steeds geen duidelijkheid over. De discussie over een mogelijke verhuis van de voetbalterreinen naar het Sportpark of een andere locatie blijft maar aanslepen. Oppositiepartij Open Vld wil de voetbalterreinen aan de Zandvleuge houden, maar de stad Eeklo wil eerst nog een studie waarin alle mogelijke pistes worden onderzocht.

De voetbalterreinen aan de Zandvleuge in Eeklo zorgen nu al een kleine twee jaar voor een verhitte discussie tussen de verschillende politieke partijen. De mogelijke verhuis van de voetbalterreinen van KFC Eeklo werd gisteren nog maar eens op de gemeenteraad gebracht. Het stadsbestuur van Eeklo wil in een studie de verschillende mogelijke pistes laten onderzoeken vooraleer er een beslissing over een mogelijke verhuis wordt genomen. Maar oppositiepartij Open Vld houdt voet bij stuk, en wil de voetbalterreinen van KFC Eeklo aan de Zandvleuge houden.

Christophe De Waele (Open Vld), gemeenteraadslid Eeklo: "Ik wil dat het bestuur een duidelijke keuze maakt dat de voetbal hier aan de Zandvleuge blijft,  ik denk dat het hier de beste site is, zowel qua mobiliteit maar ook wat betreft de verdere ontwikkeling, en het is ook belangrijk dat ook de clubs die nu aan het Sportpark zitten, dat die nog voldoende ruimte hebben om verder te ontwikkelen. Dus in plaats van te talmen en geen beslissing te nemen wilden wij gisteren op de gemeenteraad laten stemmen dat het voetbal op de Zandvleuge kan blijven".   

Maar een beslissing werd er niet genomen. In tegendeel, Eeklo wil graag een bijkomende studie laten uitvoeren waarin alle mogelijke pistes worden onderzocht. De piste om de voetbalterreinen te verhuizen naar het Sportpark of een andere locatie, maar ook een denkpiste waarbij de sportsite aan de Zandvleuge wordt aangepast naar een multifunctionele sportplek.

Michel De Sutter (SMS), schepen van Sport Eeklo: "Een onderzoek waarin we het geheel bekijken van alle sportactiviteiten en te weten welke plannen alle sportverenigingen wel hebben want we spreken over tien jaar, daarin kijken we naar de optimale plaatsen voor alle sportvlakken en daarin gaan we ook kijken om de Zandvleuge multifunctioneel te maken".