dinsdag 27 september
12°C
4 km

Bouw KMO units in Destelbergen gestart

In Destelbergen hebben enkele ondernemers vanmorgen kennis gemaakt met hun nieuwe werkplek en hun nieuwe buren. Aan de Damstraat bouwt een projectontwikkelaar 21 zogenaamde KMO-units, gebouwen waarin ondernemers hun bedrijf kunnen onderbrengen of materialen opslaan. De eerste units krijgen stilaan vorm. 

Starters tot ervaren ondernemers, iedereen kan een plekje krijgen in de nieuwe KMO-units.  Het is wellicht de laatste plek in Destelbergen waar nog KMO kan plaatsvinden. "Op zich is dit een belangrijke locatie," zegt schepen Wim Raman (N-VA). "Dicht bij de op- en afrit van de R4. Het is een project dat in de vorige legislatuur tot stand is gekomen. We zijn tevreden dat ze nu gerealiseerd kan worden."

Lokale economie
Over een goede 5 a 6 weken zouden de eerste ondernemers hier hun intrek moeten kunnen nemen. Daarna zal er verder gewerkt worden aan de rest van de verkaveling. Het is de bedoeling dat vooral de plaatselijke ondernemers er beter van worden. "Als we onze lokale economie, onze lokale ondernemers in de gemeente kunnen houden, iedereen daar wel bij vaart", zegt Raman.