dinsdag 16 april
9°C
42 km

Brandweer moet lang nablussen in Ronse

Gisterenavond is in een afvalverwerkend bedrijf in Ronse een hevige brand ontstaan. De brandweer was snel ter plaatse en kreeg het vuur in de loop van de avond onder controle, maar moest vandaag nog een hele dag nablussen. Het was vooral houtafval dat in lichterlaaie stond. De rookontwikkeling was bijzonder sterk. 

Gisteren laaiden de vlammen hoog op in dit bedrijf langs het industriegebeid Klein Frankrijk in Ronse. Intussen zijn de vlammen onder controle, maar de brandweer heeft het nog erg druk met nablussen. Daar komt nog veel rook bij vrij, en de straten rondhet bedrijf zijn afgesloten. 

Patrice Dutranoit (CD&V) - waarnemend burgemeester Ronse: "Gisterenavond rond 18 uur werd de brandweer van onze hulpverleningszone gecontacteerd voor een fel uitslaande brand hier in de industriezone, waar een afvalverwerkend bedrijf, en meerbepaald het deel houtopslag van dat bedrijf in lichterlaaie stond. Het is een klasse 1-afvalverwerkend bedrijf. Dat betekent dat daar verschillende soorten afvalstoffen verwerkt worden. Het is bijvoorbeeld ook zo dat particulieren hier met hun afval uit verbouwingswerken terecht kunnen. Wat wij tot nu toe weten is dat het enkel ging over houtafval. Dat houtafval heeft er wel voor gezorgd dat we hier een felle rookontwikkeling hebben en hadden". 

De brandweer is de hele nacht in de weer geweest met blussen, en dat gaat ook vandaag nog onverminderd verder. Hier en daar zijn er nog heropflakkeringen tussen het afval, en de brandweer houdt de site in de gaten met een drone. Al de hele dag hangt in de wijde omgeving een scherpe rookgeur, maar die zou dus niet giftig zijn.