woensdag 21 februari
10°C
1 km

Brandweerkorpsen en hulpverleners houden 1 minuut stilte

Hulpverleners en brandweerkorpsen over heel het land hebben vanochtend een minuut stilte gehouden. Ze willen dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden harder optreedt tegen de agressie waarmee ze te maken krijgen op interventie. Ook het Gentse brandweerkorps deed mee met de actie. Zij werden op oudejaarsnacht zelf nog in de val gelokt en kregen vuurwerk naar het hoofd. 

Erwin Van Damme - kapitein Brandweerzone Centrum
"We hebben vuurwerkpijlen naar ons geschoten gekregen. Dus we zijn met een valse oproep ter plaatse gevraagd ergens. Dan hebben ze een vuurwerkpijl als projectiel naar ons gericht." 

Nationale actie
De minuut stilte is een nationale actie van de socialistische en christelijke vakbond. Ze vragen minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden om een nultolerantie voor agressie tegen hulpverleners en een sterke federale omkadering.

Erwin Van Damme - kapitein
"Als hulpverleners in de val gelokt worden, om dat projectielen naar uw hoofd te krijgen. We zijn er uiteindelijk om de mensen te helpen. Daar moet sowieso op gereageerd worden. We kunnen dat niet over ons laten gaan."