donderdag 18 april
11°C
241 km

Brug van Balgerhoeke gaat dicht tot eind dit jaar

Balgerhoekebrug, tussen Maldegem en Eeklo, gaat vanaf zondag dicht voor alle verkeer. De brug is dringend aan herstelling toe en die werken zullen zo`n drie maanden duren. Balgerhoekebrug is een veel gebruikte route voor `t verkeer tussen Eeklo en Adegem. Het gemotoriseerd verkeer zal al die tijd een omleiding moeten volgen. Fietsers en voetgangers kunnen de voetgangersbrug net naast Balgerhoekebrug blijven gebruiken. 

De Balgerhoekebrug over het Afleidingskanaal van de Leie, tussen Eeklo en Maldegem is dringend aan renovatie toe. De Vlaamse Waterweg begint er vanaf 1 oktober met de herstellingswerken aan de oude sas van de brug. Die werd vroeger gebruikt om de brug open - en dicht te zetten, maar die zal nu worden verwijderd.

Geert Weymeis, De Vlaamse Waterweg: "De brug hier in Balgerhoeke die wordt al een tijdje niet meer bediend voor de scheepvaart, en we gaan nu de brug loskoppelen van zijn as. Aan een zijde aan een oever ligt die nog vast aan zijn as zodat de brug in principe nog kan bewegen, maar we gaan die loskoppelen en we gaan de brug op vier vaste punten leggen. De as blijft ter plaatse omdat die bij de brug hoort, en om het te uitvoeren moeten we de brug opvijzelen en die werken zullen wel een paar maanden in beslag nemen".

`t Is al een hele tijd geleden dat Balgerhoekebrug nog open ging voor het scheepvaartverkeer. En dat zal ze na deze herstellingswerken ook nooit meer kunnen, want door de oude as van de brug te verwijderen, wordt Balgerhoekebrug vanaf dan een vaste brug.