zaterdag 2 december
1°C
0 km

Burgemeester leest voor in Lievegem

Het is deze week de nationale Voorleesweek. Dat is een initiatief van Iedereen Leest. Die wil meer mensen laten voorlezen, want voorlezen zorgt voor een beter taalgevoel en de mensen die luisteren begrijpen de tekst ook beter omdat ze meer geconcentreerd zijn. De Middenschool van Campus Lievegem nam deze tips ter harte en organiseerde vandaag een voorleesfestival. Eén van de voorlezers was de kersverse burgemeester Kim Martens.

De schepen van Onderwijs uit Lievegem, Caroline Fredrick, draagt haar steentje bij. Ook zij ziet het belang voor voorlezen in en is graag van de partij op het voorleesfestival van de school. De leerlingen mochten de verhalen zelf kiezen, en een team van 20 voorlezers kwam vandaag terplaatse. Wie vandaag ook de school passeerde was de kersverse burgemeester van Lievegem, Kim Martens. Hij las voor uit Morgen was het Feest, een boek met 28 verhalen uit het bos, gebaseerd op de jaargetijden. De burgemeester kiest toepasselijk voor de herfst

Voordelen van voorlezen 

Het voorlezen uit een boek laat kinderen fantaseren. Het geeft vaak ook aanleiding tot een goed gesprek. En dat zorgt er dan weer voor dat kinderen sneller de wereld rondom zich begrijpen. Het is ook goed voor het zelfvertrouwen van de luisteraar. Voor de Middenschool in Lievegem is het alvast de bedoeling dat de leerlingen nu eens vaker naar een boek zullen grijpen, want uit studies blijkt dat jongeren steeds minder lezen. Aan het enthousiasme van de voorlezers zal het vandaag zeker niet gelegen hebben.