Buurtbewoners Gent Sint-Pieters betreuren vergunning voor woontorens

Buurtcomité BuitenSporig vindt het onbegrijpelijk dat de bestendige deputatie een bouwvergunning heeft goedgekeurd voor twee 80 meter hoge woontorens aan de Koningin Fabiolalaan in Gent. Het project Stationstuinen zou plaats bieden aan 223 appartementen, drie hotels en een restaurant.

De torens staan gepland op de plaats waar jaren geleden de Queen Towers moesten komen. Dat project van het voormalige Optima werd destijds van de kaart geveegd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

In het voorjaar werd een nieuwe bouwaanvraag ingediend voor twee torens, deze keer door Groep Caenen Capital Fund en Triple Living. Buurtcomité BuurtSporig diende met meer dan 50 buurtbewoners bezwaar in tegen de plannen.

BuitenSporig is verbaasd dat de bestendige deputatie het project nu toch vergunt, nadat een provinciaal adviesorgaan er zich over de hele lijn negatief had over uitgelaten. Onder meer omdat de bouw van een groot hotel op die plaats niet toegelaten is. Een wijziging in de aanvraag naar drie kleinere hotels veegde die bezwaren blijkbaar van tafel.

‘Een schijnvertoning met louter aanpassingen op papier’ zegt BuitenSporig, ‘de impact en de omvang van het project zijn immers volledig gelijk gebleven’. Het buurtcomité heeft plannen om opnieuw naar de Raad voor Omgevingsbetwistingen te stappen.