zaterdag 3 december
3°C
0 km

Cambiogebruikers zijn tevreden over de autodeler

De gebruikers van Cambio zijn zeer tevreden over het autodeelsysteem. Dat blijkt uit een tevredenheidsenquete van Cambio bij meer dan 10.000 gebruikers.  De bevraging van dit voorjaar was de grootste ooit en toont meteen de impact aan van Cambio: 4 op 5 gebruikers heeft namelijk geen eigen wagen meer naast de deelwagen. Met meer dan 30.000 gebruikers haalt het  autodeelsysteen van Cambio zo dus ongeveer 13.700 auto's van de baan. 

Al bijna 20 jaar geleden ging Cambio autodelen van start in Gent met slechts een tiental gebruikers en een vijftal auto's. Intussen is het autodeelsysteem al actief in meer dan 60 gemeenten en steden in Vlaanderen met meer dan 30.000 gebruikers. Met hun systeem wil Cambio het aantal privewagens op de baan naar beneden halen om zo de steden meer leefbaar te maken. Cambio voert elke 2 jaar een grote gebruikersbevraging uit om te kijken of mensen nog steeds tevreden zijn met de werking van het deelsysteem. De bevraging van dit voorjaar was de grootste ooit, met ook enorm hoge tevredenheidscijfers.

Geert Gisquiere, directeur Cambio Vlaanderen : "Wij hebben eigenlijk al onze gebruikers via mail uitgenodigd om op die bevraging te beantwoorden. En we zijn ook wel heel blij verrast over het engagement dat ze getoond hebben, want uiteindelijk hebben meer dan 10.000 mensen hun mening te kennen gegeven. Dus als je dan op basis van die grote respons ziet dat die tevredenheid eigenlijk zeer groot is, 97% was eigenlijk tevreden over onze werking, ja dan is dat toch wel ergens een pluim die we graag op onze hoed steken". 

Cijfers waarop Cambio verder kan bouwen om gesprekken aan te gaan met andere stadsbesturen.