maandag 15 april
11°C
1 km

De Propere Fanfare bestaat 20 jaar

Groot feest dit weekend bij De Vieze Gasten in Gent. Want De Propere Fanfare bestaat 20 jaar en viert dat met een revueweekend. De Propere Fanfare is een mix van creatieve mensen van verschillende nationaliteiten die samen dansen en muziek maken. En die muziek, die kan je nergens onderbrengen. Het is gewoon het aparte geluid van De Propere Fanfare.

Guus Vanderkreeft, artistiek coördinator Bij de Vieze Gasten : "De propere fanfare is dus 20 jaar geleden ontstaan bij De Vieze Gasten, een sociaal artistieke plek hier in De Brugse Poort en alks één van de artistieke projecten werd gedacht: laat ons eens aan een fanfare denken met een aantal professionele muzikanten die we onder onze vleugels genomen hebben, onderandere Yves Meerschaert die momenteel als componist nog altijd de dirigent van het orkest is. En ze hebben dan een oproep gelanceerd, wie goesting heeft om mee te spelen, of je nu muziek kent of niet, dat maakt niet uit. Breng een instrument mee en kom gewoon aanschuiven" 

En zo is De propere Fanfare het langstlopende project van Bij de Vieze Gasten. Een sociaal en creatief buurtproject dus dat een beetje uit de hand gelopen is. Want normaal gezien zou dit project maar 6 maanden gelopen hebben. Maar door het succes van de formule loopt dit nog steeds.