dinsdag 16 april
9°C
48 km

De restauratie van de Sint-Hermesbasiliek en crypte door het oog van de lens

Liefhebbers van cultuur en fotografie kunnen tot half december terecht in het belevingscentrum Hoge Mote in Ronse. De fototentoonstelling over de restauratie van de Sint-Hermesbasiliek staat er sinds vandaag opgesteld. Fotograaf Milo Van Driessche stelt zijn werk opnieuw tentoon naar aanleiding van de heropning van de crypte, na de restauratie en de start van de laatste restauratiefase van de basiliek.

Ter gelegenheid van de restauratie van de crypte stelt Ronsenaar en fotograaf Milo Van Driesche zijn werk over de restauratie van de Sint-Hermesbasiliek opnieuw tentoon. Want de pas gerestaureerde crypte is opnieuw open voor het publiek. De foto-expo geeft een visueel beeld over de volledige restauratie die al sinds 2008 bezig is. 

Milo Van Driessche, fotograaf: "Die basiliek is uniek in de zin dat het eigenlijk het resultaat is van een heel lang en boeiend verhaal. Dat is eigenlijk ook mijn motivatie, de voorliefde voor die Hermescultus sinds de negende eeuw. Daaruit voort vloeit de fiertelommegang die dus zeer typerend is voor Ronse".

Milo bracht eerder al een fotoboek uit over de restauratie van de basiliek. Een boek dat zelfs tot bij de paus werd gebracht. Het boek beschrijft de restauratie die begon bij het koor en de transepten, de Hermestribune en het vernieuwde paard. Van Driessche is al sinds kind actief in de basiliek. Eerst als misdienaar en nu in de groep initiatiefnemers die van de Sint-Hermeskerk een basiliek maakte. Met deze expo toont hij zijn passie voor de eeuwenoude Hermescultus en fiertelommegang samen met fotografie. De foto-expo is dagelijks gratis te bezoeken in het belevingscentrum van Ronse tot 17 december. Wie de crypte wil bezoeken kan dat doen tot 1 november, daarna gaat die weer dicht voor verdere restauratie van dfe basiliek.