Destelbergen bezorgd om Gents circulatieplan

Het Gentse circulatieplan rond de Dampoort en Gentbruggebrug zorgt voor onrust in buurgemeente Destelbergen. Het gemeentebestuur vreest dat haar inwoners nog maar moeilijk in en uit Gentbrugge zullen geraken en wil daarom (opnieuw) samenzitten met het Gentse stadsbestuur.

Bij het ontwikkelen van het nieuwe circulatieplan waren er al gesprekken tussen beide besturen. Destelbergen was toen gematigd positief, maar vroeg zich wel af of de Dendermondsesteenweg, die op beide grondgebieden ligt, al het bijkomende verkeer wel zou kunnen slikken. "Het kan zijn dat de file-opbouw niet meer tot Gent beperkt blijft, maar tot in Destelbergen gaat staan. En dat is zeker niet de bedoeling", zegt schepen van Mobiliteit van Destelbergen, Michaël Vercruyssen (Open Vld). 

Mobiliteitsstudie
Het gemeentebestuur van Destelbergen gaat ook niet akkoord met een richtingswijziging in de Lossystraat, omdat ook die straat door Destelbergen loopt. De gemeente wil het mobiliteitsplan van Gentbrugge en Sint-Amandsberg niet dwarsbomen, maar het wil wél bekijken wat de gevolgen zijn voor Destelbergen. Daarom laat het een bijkomende mobiliteitsstudie uitvoeren.

"Zou dramatisch zijn moest ziekenwagen in file staan"
"Iedere seconden telt als een ziekenwagen iemand moet komen ophalen bij een verkeersongeval", vervolgt Vercruyssen. "Dan zal het belangrijk zijn om te kijken: kan die Dendermondesteenweg al dat verkeer wel dragen? Het zou dramatisch zijn mocht een ziekenwagen hier in file te komen staan of helemaal moeten rondrijden door het centrum van Destelbergen. Dat is niet de bedoeling van een mobiliteitsplan waar de lusten worden behouden en de lasten worden doorgeschoven naar een andere gemeente."