Dikkelvenne heeft een lottowinnaar in huis

In Dikkelvenne, deelgemeente van Gavere, heeft een inwoner het nieuwe jaar alvast erg goed in gezet. De man won eind december de lotto-jackpot van 2 miljoen vijfhonderdduizend euro. De cheque met daarop het winnende bedrag werd vanmorgen door een delegatie van de Nationale Loterij afgegeven aan de winkel waar het winnende lottobiljet werd gekocht.

Alleen maar lachende gezichten aan garage Schiettecatte in Dikkelvenne. Eind december kocht een klant hier nietsvermoedend een lottobiljet. De zes juiste cijfers op het formulier leverden hem een erg mooi bedrag op, de lotto-jackpot van maar liefst 2 miljoen vijfhonderdduizend euro en zeventien cent.

Steffi Schiettecatte, zaakvoerster: "`t Is een vaste klant bij ons in de winkel. die kwam langs om zijn winst op te halen. Hij wiat dat hij meer dan 2500 euro gewonnen had, maar hij wist niet hoeveel, dus hij vroeg om samen te kijken. We hebben dan samen achteraan in een afzonderlijke ruimte gekeken, en bij de zesde lijn van zijn tien lijnen dat hij gespeeld had, was het bingo. dat was voor waauw en voor hem zeker ook, hij was heel erg hard geschrokken en wij ook. We zijn een hele dag zowat van ons melk geweest maar die meneer was natuurlijk superblij".

De cheque met daarop het winnende bedrag werd vanmorgen door de Nationale Loterij uitgereikt aan de winkel in Dikkelvenne waar het winnende lotobiljet werd gekocht. De identiteit van de nieuwe miljonair blijft een goed bewaard geheim, al weten we wel al waar de grote som geld aan zal besteed worden.

Liliane Goor, Nationale Loterij: " De winnaar is een man en we weten wat hij gaat doen met zijn eerste aankoop, Dat is in de eerste plaats een huis kopen ofwel zijn huidige huis renoveren, dus dat is meteen al een  mooi doel voor zo`n aardig bedrag"