Directie van Delhaize wijzigt privatiseringsplannen niet, de staking duurt langer.

Vier Gentse vestigingen van supermarktketen Delhaize blijven nog zeker tot en met zaterdag dicht. Vanmorgen trok een hele delegatie van personeelsleden en vakbonden naar Zellik om te betogen aan de hoofdzetel van Delhaize. Ze zijn niet akkoord dat de supermarktketen al zijn winkels wil overlaten aan zelfstandige uitbaters. Het protest leverde vandaag niks op en dus blijven ook verschillende winkels dicht.

Honderden personeelsleden en vakbondsmensen trekken vanmorgen naar de hoofdzetel van supermarktketen Delhaize in Zellik. Ze willen hun stem laten horen, want ze vinden het niet kunnen dat Delhaize zijn winkels in eigen beheer wil overdragen aan zelfstandige uitbaters. De vakbonden kunnen in gesprek gaan met de directie, maar na een kwartier is het gesprek al afgelopen. Een delegatie van 50 Gentse werknemers keert teleurgesteld terug naar Gent. 

Sofie Putzeys - socialistische vakbond: "Ja, we waren met heel veel mensen en we hebben aan de directie gevraagd om hun plannen te herzien en ze hebben niet eens naar ons geluisterd. Dus ja, ze doen gewoon hun ding verder. Met welk gevoel zijn jullie nu teruggekomen? Gemengde gevoelens. Teleurgesteld en kwaad. Maar ergens hadden we wel gedacht dat ze zich niet zo maar gingen neerleggen als wij vragen om al de plannen te veranderen. Dat hadden we niet verwacht. Maar we wilden dat ze gewoon naar ons zouden luisteren. Maar zelfs dat doen ze niet".

De vakbond brengt de personeelsleden hier in Ledeberg op de hoogte van wat er in Zellik is gezegd. Maar de ontvredenheid is groot. Daarom zullen er vier grote Gentse winkels van Delhaize nog zeker tot zaterdag dicht blijven. Het gaat om de vestiging in Ledeberg, Wondelgem, aan de Watersportbaan en de Sterre.