Doe-het-zelf-winkeltje van Ann en Johan gaat binnenkort dicht

In Sint-Martens-Leerne, deelgemeente van Deinze, houden Johan Vandeputte en z`n vrouw Ann Van Overbeke een grote opruimactie in hun lokale doe-het-zelfzaak. 34 jaar lang kon je bij het koppel terecht voor allerhande huis - tuin- en keukenspullen. De winkel werd al snel te klein en het uitgebreide assortiment palmt intussen de volledige woning van het echtpaar in. Maar het pensioen lonkt, en dus sluit de winkel binnenkort de deuren.

Johan Vandeputte, zaakvoerder: "Mijn moeder is hier 61 jaar geleden, allez mijn ouders zijn hier 61 jaar geleden begonnen, toen ze het huis kochten was er hier een klein winkeltje van ijzerwaren. En mijn moeder was een dochter van een timmerman, dus die dacht, ah ja, ik ben het gewoon om tussen de vijzen, nagels en krammen te wonen, ik ga dat hier ook doen".

61 jaar lang al, is dit adres in Sint-Martens-Leerne de favoriete stek voor de lokale doe-het-zelver. Alles begon met de verkoop van ijzerwaren zoals spijkers, vijzen en pluggen. En zoals in de goede tijd van toen verkoopt Johan Vandeputte z`n assortiment hier vandaag nog steeds per stuk of per gewicht. Maar al snel breidde het aanbod in de winkel uit. Johan`s vrouw Ann liet haar job als leerkracht varen en stapte mee in de zaak. De rekken met vijzen en nagels werden aangevuld met tuingereedschap, keukentoestellen en fantasieartikelen. Je kan het zo gek niet bedenken of je vind het wel ergens terug in deze winkel.

Ann Van Overbeke, zaakvoerster: "Gadgets waar je bijvoorbeeld slagroom kan mee kloppen zonder een mixer te gebruiken, maar ook postuurtjes zoals deze engeltjes, voor mensen die dat graag zouden willen. En we hebben ook heel veel theelichtpotjes want dat wordt ook heel veel verkocht de laatste tijd, en we hebben natuurlijk ook de bijpassende kaarsen".

Maar na 34 jaar vinden Johan en Ann het welletjes geweest. Het pensioen lonkt.