zaterdag 27 februari
7°C
0 km

Durabrik: "Tegen 2025 alle nieuwbouwwoningen energieneutraal"

Het Drongense bouwbedrijf Durabrik wil tegen 2025 enkel nog energieneutrale nieuwbouwwoningen zetten. Als één van de eerste Belgische bedrijven ontving Durabrik deze week het UNITAR-certificaat ‘SDG pionier’, een internationale erkenning van de Verenigde Naties voor duurzaam ondernemen.

Durabrik kreeg het UNITAR-certificaat ‘SDG (Sustainable Development Goals) pionier’ omdat het drie jaar op rij het Voka Charter Duurzaam Ondernemen behaalde. In totaal werkte het Drongense bedrijf 36 initiatieven uit om op een meer duurzame manier te ondernemen. 

In-huis waterzuivering

Eén voorbeeld van zo'n initiatief is in-huis waterzuivering met Hydraloop. Daarbij wordt alle water uit douche, bad en wasmachine opgevangen en gezuiverd voor hergebruik voor bijvoorbeeld toilet, wasmaschine en tuin. Hierdoor kan 85% van het huishoudelijk water gerecycleerd worden.

Durabrik ging vorig jaar ook een samenwerking aan met Natuurpunt, waarbij Natuurpunt voor elke vierkante meter funderingsplaat, een vierkante meter natuur mag creëren. 

Energieneutrale nieuwbouwwoningen

Bij Durabrik zijn ze trots op de internationale erkenning en ze geven ook aan dat ze willen blijven verduurzamen. De ambitie is om tegen 2025 enkel nog energieneutrale nieuwbouwwoningen te bouwen, waarbij woningen meer energie opwekken dan ze verbruiken.