zaterdag 10 december
2°C
3 km

Eerste mijlpaal R4WO bereikt: Turboverkeersplein in Oostakker is klaar

Aan het kruispunt Euro-Silo in Oostakker (Gent) is het turboverkeersplein geopend, het eerste van ons land. Daarmee is een eerste mijlpaal van het project R4WO bereikt.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) was vanmorgen present om het turboverkeersplein in Oostakker officieel te openen. Ze deed dat samen met Gents burgemeester en partijgenoot Mathias De Clercq. 

Het turboverkeersplein in Oostakker is meteen het eerste in België. Het is een rotonde met aparte rijstroken per richting. Voor het oprijden van het turboverkeersplein moet je kiezen welke richting je uit wilt. Daardoor krijgt het verkeer meer ruimte, is de doorstroming vlotter en is het ook veiliger, omdat de bestuurders niet meer van rijbaan kunnen wisselen. Het verkeersplein in Oostakker heeft ook stoplichten.

16 knooppunten
Het turboverkeersplein aan Euro-Silo is de eerste mijlpaal in het project R4WO. Met dat project wil de Werkvennootschap 16 knooppunten op de R4 West en Oost in Gent, Evergem, Zelzate en Wachtebeke omvormen om zo één vlotte ring te bekomen.