Eerste personeelsleden UZ Gent gevaccineerd

Na maanden in de frontlijn hebben de eerste personeelsleden van het UZ Gent vandaag het Pfizer-vaccin gekregen. Het gaat in de eerste plaats om 24 verpleegkundigen en artsen die op covid-afdelingen werken.

De vaccinatie was eigenlijk voorzien voor zaterdag, maar door het nieuws over de vertraagde leveringen werd ze uitgesteld. Nu er toch genoeg vaccins zouden zijn, wil het Gentse UZ niet langer wachten. Het aantal besmettingen stijgt en in het ziekenhuis zijn er ook weer meer opnames.

Vaccinatie woonzorgcentra niet in het gedrang
Het UZ heeft een grote hoeveelheid vaccins liggen en wil zijn personeel zo goed mogelijk beschermen tegen het virus. Het ziekenhuis benadrukt dat de vaccinatie van de woonzorgcentra hierdoor niet in het gedrang komt. Vandaag vaccineert het 24 medewerkers die op Intensieve Zorg, Spoedgevallen of op een covid-afdeling werken. Ze zijn allemaal ouder dan 45 jaar.

Wat met andere ziekenhuizen?
Het UZ wacht op nieuws van de overheid om de vaccins ook te verspreiden naar andere ziekenhuizen. Ook die willen zo snel mogelijk hun personeel vaccineren. Zodra ze meer duidelijkheid krijgen over de verdeling en het transport, kunnen de medewerkers ook daar ingeënt worden.