donderdag 8 december
3°C
46 km

Er klinkt weer livemuziek uit de boxen in Eeklo

De vaccinatiecampagne en de betere coronacijfers doen ons stilaan dromen van een zomer met evenementen. De nood aan cultuur is groter dan we denken. In Eeklo hebben ze gisteren al een voorproefje gedaan. De Queen Tributeband Mother Mercury kwam op het Herbakkersplein 4 sets van 30 minuten spelen. Bij die mini-optredens mochten telkens 50 mensen aanwezig zijn. En dat werd meer dan gesmaakt. De concerten waren in korte tijd allemaal uitverkocht. 

Een plein met 50 stoelen, een tent voor de geluidsmenger en een podium op een grote aanhangwagen. Dat is de setting waarop een concert gespeeld wordt met uiterst dansbare muziek van Queen. Per concert mogen er 50 mensen zitten, al dan niet in bubbel of met social distancing. Iedereen die binnenkomt wordt geregistreerd. De concertjes zijn een initiatief van Mother mercury zelf. Zij staan in voor de organisatie, maar krijgen logistieke steun van de stad. 

De knaldrang is groot 

"We zitten al een jaar stil, dit is fantastisch" zegt een vrouwelijke Queenfan uit Kapellen. Zij kocht tickets voor de 4 concerten. Mother Mercury verrast haar met 4 aangepaste sets, maar Bohemian Rhapsody komt wel vier keer terug. "Geeft niet" zegt de vrouw "ik ben al fan van Queen van in mijn tienerjaren". Het publiek geniet, maar ook voor de muzikanten is dit een fijn gevoel. "We hebben veel te lang stil gelegen, we moeten meters maken" zegt de drummer van de band. Na elk concertje schieten de vrijwilligers in actie. Zij maken alles coronaproof voor de volgend 50 muziekliefhebbers.