Er mogen weer auto's op de Eeklose markt

De markt van Eeklo wordt vanaf zaterdag voor 5 weken opnieuw toegankelijk als parkeerplaats. Dat heeft het schepencollege vandaag beslist. De burgemeester heeft de tijdelijke maatregel gisteren al aangekondigd, nog voor er op het college een beslissing was genomen,  en dat schiet bij zowel de oppositie als in zijn eigen gelederen in het verkeerde keelgat. 

Vanaf nu zaterdag wordt de markt weer tijdelijk opengesteld voor auto's, en dat voor een periode van 5 weken, tot en met 1 april. De vraag naar parkeerplaatsen op de markt kwam vooral van de lokale handelaars in de buurt.  

Luc Vandevelde (SMS) - burgemeester Eeklo: "Vorige week zijn de voorzitter van Horeca Vlaanderen en Horeca Meetjesland bij ons op bezoek geweest hier bij het schepencollege. Er was de vraag om toch iets te doen op het leegstaande parkeerplein op de markt. Wij zijn vanuit het schepencollege ook altijd bezorgd geweest over het feit dat die werken niet konden starten omdat de omgevingsvergunning op zich laat wachten". 

Maar de manier waarop de burgemeester de tijdelijke maatregel heeft aangekondigd, zonder daar eerst over te debatteren in de gemeenteraad, vindt de oppositie helemaal fout. 

Christophe De Waele (Open Vld) - oppositie Eeklo: "Nu wil men als verkiezingsstunt, om mensen tevreden te houden, die markt opendoen. Ik vaind dat allesbehalve... vooral omdat het eenzijdig en alleen door de burgemeester is aangekondigd. Blijkbaar bestaan het schepencollege en de gemeenteraad niet meer. Wij hadden gehoopt op een debat in de gemeenteraad. Dat is er helemaal niet gekomen, want het was een eenzijdige beslissing van de burgemeester. Dat hebben wij in Eeklo nog nooit gezien".