zaterdag 2 december
1°C
3 km

Erfgoedbomen in Nazareth in de kijker

Naar aanleiding van Open Monumentendag heeft Nazareth een boek en een fietstocht in elkaar gebokst rond de verschillende erfgoedbomen in de gemeente.

Zondag is het Open Monumentendag, de 34ste editie al van het culturele evenement waar onroerend erfgoed de deuren open zwaait voor het grote publiek. In Nazareth draait dat dit weekend niet alleen rond gebouwen, maar staan de monumentale bomen in de kijker.

Vrijheidsboom
Twee lokale fotografen legden een jaar lang de elf erfgoedbomen in de gemeente vast, en dat elk seizoen en vanuit ieder mogelijke invalshoek. Eentje daarvan is de Vrijheidsboom op het kerkhof van Nazareth (zie foto). De imposante bruine beuk is in 1920 geplant als herinnering aan WOI.

Open Monumentendag
Zondag staat helemaal in teken van de bomen, met een fietstocht langs alle plekken. Bij elke boom valt er iets te doen: verhalen over de geschiedenis van de boom, mindfullnessoefeningen en dat met een kopje thee gemaakt van eetbare kruiden van rondom de bomen.

De boekvoorstelling en fietstocht zijn zondag 11 september aan Villa Dacart. Roombaardstraat 42 is dat, met  om 14u de boeksvoorstelling. Om 15u30 start de belevingstocht op de fiets. Inschrijven doe je via nazareth.be/tickets of in de bib of sporthal