donderdag 7 december
5°C
1 km

Erika Vlieghe borduurt het coronavirus op het Tapijt van Assenede

In Assenede zijn vrijwilligers van de VZW Hallekin al enkele jaren bezig met het borduren van een 100  meter lang tapijt. Het tapijt dat de figuur van Diederik van Assenede met zijn verhaal van Floris en Blancefloer in leven moet houden, had eigenlijk al klaar moeten zijn. Maar zoals bij vele organisaties heeft het borduurwerk vertraging opgelopen door het coronavirus. Daarom bedacht de VZW om het coronavirus op het tapijt te borduren als tijdsaanduiding, en wie kan je dan beter uitnodigen om de laatste steek aan het coronavirus te geven, dan professor Erika Vlieghe.


En dat deed Erika Vlieghe nauwgezet en met heel veel precisie. Zo gaf ze de finale borduursteek aan het coronavirus op het tapijt van Assenede. "Ik ben uitgenodigd om de doodsteek te geven aan het coronavirus, dat hier op één van de doeken van het prachtige wandtapijt geborduurd is. Ik heb dat met veel plezier gedaan"

Al 7 jaar lang werk men in Assenede aan Het tapijt van Assenede en het had eigenlijk al klaar moeten zijn, maar door corona is dat vertraagd. Door het coronavirus op het wandtapijt  te borduren, willen ze die bijzondere tijdsaanduiding nu ook tastbaar maken.