donderdag 30 maart
15°C
185 km

Fietsbruggen over R4 lopen vertraging op

De Zandekenbrug, een van de twee nieuwe fietsbruggen over de R4 ter hoogte van Evergem loopt grote vertraging op. De brug wordt in Spanje gemaakt, maar daar is iets misgelopen met de fabricage van een van de brugdelen. De coating moet opnieuw worden uitgevoerd waardoor de fietsbrug aan de Hoogstraat in kluizen pas begin volgend jaar zal opengaan, en niet in september zoals eerder gepland. 

De brugpijlers van de Zandekenbrug aan de Hoogstraat in Kluizen staan klaar, maar `t ziet ernaar uit dat het op de fietsbrug zelf nog even wachten is. De fietsbrug wordt in Spanje gemaakt, en zou normaal gezien in september opengaan. Maar die planning loopt nu grote vertraging op. De Zandekenbrug is een van de twee nieuwe fietsbruggen die ter hoogte van Evergem over de R4 worden gebouwd. Het zijn zogenaamde Quick Wins, mobiliteitswerken die nog voor de grote omvorming van de R4 West en Oost worden uitgevoerd. Normaal gezien zou de Zandekenbrug op 1 september opengaan net zoals deze Hultjenbrug, de fietsbrug aan het Ovaal van Wippelgem. Maar die timing komt nu in het gedrang. De Zandekenbrug zal pas begin volgend jaar opengaan.

Marijn Struyf, De Werkvennootschap : "wij hebben een aannemer aangesteld om die brug te bouwen, die heeft zelf een aantal onderaannemers gekozen om een echte staalconstructie te bouwen, en het is in die staalconstructie dat er iets is misgelopen, aan de bocht van de brug is een verkeerde coating gebruikt, een soort vernislaagje, dat moet opnieuw gebeuren, die brug wordt ook in spanje gemaakt, het is de aannemer die zijn onderaannemers kiest, hij heeft iemand in spanje gekozen, en daardoor  zit er heel wat vertraging op".