Flanders Expo investeert

Er wordt de komende tijd heel wat geld geïnvesteerd in Flanders Expo in Gent. De laatste jaren is er sterk ingezet op de vernieuwing van de binneninrichting. En momenteel wordt er werk gemaakt van een nieuwe gevelbekleding. In de toekomst staat ook de ontwikkeling van een Expoplein op de planning. Al die investeringen passen in de toekomstvisie van de stad Gent om van The Loop een volwaardige stationswijk te maken.

Easyfairs, de uitbater van Flanders Expo, wil Flanders Expo klaarmaken voor de toekomst. De afgelopen jaren werden heel wat opwaarderingswerken gedaan aan de binnenkant. Sinds enkele maanden wordt er werk gemaakt van de buitenkant, goed voor een totaalbedrag van 10 miljoen euro.

Binnenkort start ook de bouw van een expopark. Parking A, aan de achterzijde van Flanders Expo, wordt een nieuw plein. "Een multifunctioneel plein waar we op- en afbouw kunnen verzorgen op het eigen terrein en ook ruimte kunnen geven aan buitenexpo's en buitenevenementen," vertelt Alain D'haese, COO van Easyfairs.

The Loop als volwaardige wijk
Al deze investeringen leveren Flanders Expo niet alleen meer evenementen op, ook de ruime regio plukt er de vruchten van, vinden ze bij Easyfairs. De economische impact is niet te onderschatten, zegt D'haese. "Wij zijn een schakel in een hele ketting van actoren. Gaande van catering, hostessen, ... Maar ook hotels, catering die in de stad effectief mee genieten door het aantal nieuwe evenementen dat wij hier aantrekken. En dat kadert natuurlijk ook in de heraanleg van The Loop die zich in de toekomst wil positioneren als stationswijk."