donderdag 18 april
11°C
89 km

Fly-over gaat tien dagen dicht

De afrit B401, de fly-over naar de Zuid, en de Zuiparklaan gaan dit weekend dicht, en dat voor tien dagen lang. De aannemer doet asfaltwerken, in het kader van de werken aan het kruispunt met de Jules De Bruyckerdreef.

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt sinds 20 september aan het kruispunt vlakbij het Zuidpark. Het kruispunt met de Jules De Bruyckerdreef zal er na de werken, tegen midden december, volledig anders uitzien.

Rijstrook minder
De fietsoversteekplaats wordt heraangelegd en er komt een aparte voorsorteerstrook voor de bussen. Na de werken moet de verkeersituatie daar veiliger worden voor fietsers, en moet de doorstroming van het openbaar vervoer verbeteren.

Dat betekent dat er een verkeersstrook sneuvelt voor wie met de wagen vanop de fly-over (B401) komt. De Zuidparklaan schuift op, er komt extra groen en fietsers moeten een rijstrook minder oversteken.

Tot 10/10
Vanavond start de aannemer met asfalteringswerken op de fly-over en de Zuidlaan en is de B401 tien dagen lang volledig afgesloten. Op tien oktober gaat de fly-over opnieuw open, maar dus met een rijstrook minder.

Alle extra info over de werken en omleidingen kan je zien op www.wegenenverkeer.be/Gent