dinsdag 16 april
9°C
1 km

Gavere is fier op de nieuwe sporthal

In Gavere opent de gemeente vanavond officieel de nieuwe sporthal Scaldis. Meer nog, ze maken er een heel feestweekend van, want eindelijk hebben de sportclubs in Gavere nieuwe infrastructuur. Er is een grote sporthal, een danszaal, een ruimte speciaal voor vechtsporten en een cafetaria met zicht op de Schelde. Gavere betaalt in totaal 8 miljoen euro voor het hele project. 

De sportschepen neemt ons mee op rondleiding door de nieuwe sporthal Scaldis in de Sportdreef in Gavere. 

Dirk Martens (CD&V) - schepen van Sport Gavere: "Op het gelijkvloers zijn er zes grote kleedkamers, ook kleedkamers voor de scheidsrechters en ook individuele kleedkamers. Misschien even een kijke nemen in een grote kleedkamer. Ze zien er allemaal wat hetzelfde uit. Het is basic, maar alles is aanwezig he.

Er is ook een danszaal, een polyvalente ruimte, een bistro en een zaal voor vechtsporten.  

Denis Dierick (Open Vld) - burgemeester Gavere: "Er was een enorme nood aan nieuwe infrastructuur en dat was al twintig jaar zo. Het is zo dat je een team moet hebben van: ja, we gaan ervoor en dan moet je uiteraard een goede financiële studie maken en dan op een bepaald moment de wil en de durf hebben van: we gaan ervoor".