Geen groot scherm voor EK voetbal op Gentse Sint-Pietersplein

Er komt dan toch geen groot scherm op het Gentse Sint-Pietersplein tijdens het EK-voetbal.

De stad had de toelating gegeven om een groot scherm te plaatsen op het plein, maar geen enkele organisator heeft zich aangemeld tijdens de registratieperiode. De stad Gent gaat nu samen met de lokale politie mogelijke alternatieven herbekijken. Een kleinschaliger evenement in de uitgaansbuurt Overpoort behoort tot de mogelijkheden. 

Bram Van Braeckevelt (Groen), schepen van Feesten Gent: "We hebben in het verleden een aantal vragen binnengekregen van geinteresseerden waardoor we beslist hadden hoe we samen een EK kunnen beleven op het publiek domein. Daarvoor is het Sint-Pietersplein uitgekozen en hebben we een oproep gedaan aan wie potentieel geinteresseerd was om zich kenbaar te maken. Dat liep vorige week en we hebben vandaag geen mensen binnengekregen om dat te organiseren".

Geen enkele organisator lijkt zich te willen engageren om het EK-voetbal in juni uit te zenden op groot scherm op het Gentse Sint-Pietersplein. De stad en de lokale politie hadden de toelating gegeven om de wedstrijden van de Rode Duivels te volgen op een centrale plek in Gent. Zo vlak voor de start van de Gentse feesten wil het Gentse politiekorps het liever wat rustiger houden in de stad en dus leek een groot scherm op het Sint-Pietersplein de ideale plek. Maar niemand voelt zich geroepen om een voetbalevent op poten te zetten.

insluiten